Lokalvård Stockholm

Lokalvård innebär städning av olika lokaler såsom kontor, affärer, maskinhallar och dylikt. Arbetet utförs oftast av annan personal än de som vanligtvis jobbar på arbetsplatsen. Det är även ett jobb som kan göras av en person som anställs för just det syftet. Lokalvård kan variera kraftigt beroende på vilket arbete som utförs i den lokal som ska städas.

Populärt som extraknäck

Städningen, eller lokalvård Stockholm, kan ofta vara ett arbete som exempelvis studenter kanlokalvård Stockholmlokalvård Stockholm ta på sig på kvällar och helger för att dryga ut sin kassa medan de pluggar. Det är även ett populärt extraknäck eftersom det oftast ska ske på tider när lokalens ordinarie arbetare inte är där så att man enkelt kan kombinera med sitt ordinarie arbete.

Arbetsuppgifterna kan variera

När det gäller lokalvård Stockholm kan arbetet innebära väldigt olika arbetsuppgifter beroende på vad det är för lokal som ska städas. Är det exempelvis ett kontor brukar det finnas tydliga regler för vad som ska städas och inte. Arbetarna vet ofta vilka dagar städning ska utföras och får direktiv om att exempelvis plocka undan papper och andra lösa saker från skrivbord så att det enkelt kan torkas.

När det gäller gemensamma utrymmen som exempelvis fikarum eller konferenslokaler kommer man överens om vad som ska göras kontinuerligt av de som arbetar där och vad som ska göras av lokalvårdaren. Oftast sköter personalen själv sin disk och att hålla ordning och rent i kylskåp och eventuell kaffemaskin eller bryggare medan lokalvårdaren torkar bord och andra ytor. Det kan ofta skilja ganska mycket mellan olika arbetsplatser vad som ingår i en lokalvårdares jobb eller inte.

Industrilokaler och andra platser

Lokalvård Stockholm kan även innebära städning i grövre lokaler såsom verkstäder eller fabriker. Då handlar det om en annan typ av lokalvård som blir av det grövre slaget. Här behöver det inte torkas damm på samma vis utan här handlar det om att rengöra golv och ibland väggar och ibland kanske vissa maskiner och verktyg. Här finns också toaletter och fikarum som ska städas utefter vad man kommer överens om. Lokalvård kan vara ett roligt och varierande arbete.

Lokalvård Stockholm är ett varierande arbete