Städning av kontor

Ordning och reda pengar på fredag finns det ett talesätt som lyder. Oavsett vilken dag eller dagar i veckan ni väljer att ha städning av kontoret är det viktigt att det blir gjort på ett bra sätt. Kontoret kan vara företagets ansikte utåt och lokaler som är rena och hålls i ordning gör ett bra intföretagetsryck på kunder.

Begär in offerter

Det finns flera firmor som utför städning av kontor. En bra början är att sätta sig ner och tänka igenom vstädning av kontorilka utrymmen man vill ha städade och i vilken omfattning rengöringen ska utföras. Därefter kan man ta in offerter från olika företag och på så sätt hitta den städfirma som passar ens önskemål bäst.

Kundens behov styr

I en baslösning för städning av kontor ingår i regel städning av toaletter och personalutrymmstädning av kontoren, dammsugning ocstädning av kontorh våttorkning av golv samt dammtorkning av skrivbord och andra plana ytor. Vad som ingår kan givetvis variera likväl som att det som ingår i olika paketlösningar kan anpassas efter kundens specifika önskemål. Inget kontor är det andra likt och alla företag har olika behov av omfattningen och hur frekvent städningen ska utföras.

Allt fler människor blir allergiska och för en anställd med dammallergi är det särskilt viktigt att kontoret städas regelbundet. Det är dock inte bara damm och kvalster som bidrar till allergi. Rengöringsmedel kan också spela en stor roll i sammanhanget. Starkt doftande rengöringsprodukter och andra kemikalier kan också påverka en person med astma eller allergi. Var därför inte rädd för att fråga städfirman vad de använder för rengöringsmedel och om de är allergivänliga eller ej. För det miljömedvetna företaget är det även bra att kontrollera om produkterna som används vid städningen är miljövänliga.

Tänk efter före

Det finns således några parametrar att ta i beaktande när man ska anlita ett företag för städning av kontor. Den tid det tar att tänka igenom de olika aspekterna tjänar i regel in sig igen när städningen redan från början flyter smidigt, både för kunden och företaget som tillhandahåller städtjänsten. Ta in offerter för att hitta det städföretag som passar ditt företags behov bäst och ställ frågor angående städprodukternas allergi- och miljövänlighet om detta är viktigt för företaget och dess anställda.

Bra städning av kontor får både kunder och personal att trivas